Volg ons voor nieuwtjes en foto's

facebook instagram

Volgende show

Onderling Muziek Toernooi

maart
zondag
26
Onderling Muziek Toernooi (OMT)
Datum 26 maart 2023
Locatie Koutershof, Rijsbergen
De Koutershof
Gratis toegang

Novam Orkesten Festival

Volgens goed gebruik bij Con Amore doen we elke twee jaar mee met het landelijk Orkestenconcours. In 2016 is de NOVAM een nieuwe weg ingeslagen en daarmee is ook het concours vervangen door het Orkesten Festival – Nieuwe Stijl. Bij dit festival was geen indeling in divisies maar alle orkesten kregen een schriftelijk, positief opbouwend rapport, zonder punten. Tevens een mooie kans voor de vele orkesten om zich te presenteren en kennis te maken met andere verenigingen in het land.

Ook voor de leden van Con Amore was dit weer een mooie mijlpaal om naar toe te werken. Doordat je een beoordeling krijgt van een deskundige vakjury waren alle leden extra gemotiveerd om zich van zijn/haar beste kant te laten zien. Fris en monter werd daarom op 9 april j.l. al vroeg in de ochtend de bus geladen met accordeons, slagwerk en de nieuwe geluidsinstallatie.

Behalve leden waren ook een aantal gasten  aanwezig die geholpen hebben met laden en lossen en ons ook mentaal ondersteund hebben. Dank daarvoor.

Tijdens de busreis van toch bijna twee uren was koffie en thee beschikbaar en op één of andere manier zijn de leden van Con Amore nooit uitgepraat. Kortom, het was een gezellige reis. Het Orkesten Festival vond plaats in Akoesticum, gevestigd in de voormalige Frisokazerne in Ede. Het feit dat 22 orkesten zich hebben ingeschreven voor dit festival maakte dat er de hele dag optredens waren in twee zalen. Gelukkig was er ook ruimte beschikbaar om in te spelen.

Om 15:00 uur was het onze beurt om in het Auditorium ons concert te geven. Door een duidelijke rolverdeling bij het opstellen in de zaal verliep dit voorspoedig en al snel konden we gaan spelen. Het eerste nummer was Feuerwerkmusik van G.F. Händel, arr. W. Maurer. Vervolgens Calme e tempesta van R. Fugmann. Juryleden waren Lex Bak, Gelein van der Ham en Carlo Plaum. We waren zelf erg tevreden over ons optreden en daarom hebben we toch met enige spanning de prijsuitreiking afgewacht. Er werden eind van de dag namelijk wel twee prijswinnaars bekend gemaakt die zich naar het oordeel van de vakjury het beste hadden geprofileerd. De winnaars waren Haarlems Accordeonorkest o.l.v. Evert van Amsterdam en Brouwer’s Akkordeon Orkest o.l.v. Tim Fletcher.

Het was een goed georganiseerde dag en we hebben weer veel ervaringen opgedaan. Daarmee zijn we zeker voornemens om over twee jaar weer deel te nemen aan dit NOVAM Orkesten Festival.

 

Bij terugkomst in Café de Valk in Wernhout hebben we nog een proost uitgebracht op het veertig jarig lidmaatschap van Marion Dockx. Daarbij is de NOVAM Oorkonde en een mooi glaswerk van de vereniging overhandigd.