Volg ons voor nieuwtjes en foto's

facebook instagram

Volgende show

Onderling Muziek Toernooi

maart
zondag
26
Onderling Muziek Toernooi (OMT)
Datum 26 maart 2023
Locatie Koutershof, Rijsbergen
De Koutershof
Gratis toegang

Con Amore speelt in Hoek van Holland

Accordeonvereniging Con Amore probeerde in het verleden steeds elke twee jaar deel te nemen aan het nationaal orkestenconcours van de accordeonbond. Helaas is dit concours al voor de tweede keer afgelast vanwege te weinig deelname. Als alternatief had de dirigent Jan-Hubert Janssens Con Amore dit jaar ingeschreven voor het Accordeonfestival in Hoek van Holland.

Op zaterdag 19 november was het podium van De Hoekstee in Hoek van Holland ’s-middags bezet door accordeonorkesten uit alle windstreken van Nederland. Alle orkesten mochten zelf hun repertoire bepalen en dat was voor het publiek enorm afwisselend en prettig om te beluisteren. De muziekstukken werden beoordeeld door een deskundige jury en er werden door hen rapporten uitgereikt met daarin opbouwende kritiek, zodat elk orkest tevreden huiswaarts kon keren en aandachtspunten heeft voor de komende repetitiemaanden.

Het accordeonfestival vierde al zijn tiende verjaardag en had daarom het Malando-orkest uitgenodigd om de avond feestelijk af te sluiten.

Con Amore blikt terug op een gezellig uitstapje en een mooie presentatie bij dit prima georganiseerde festival.

Nu is de blik weer op de toekomst gericht. Er staat een nieuw repertoire op de lessenaar en de spelers zijn weer vlijtig aan het oefenen voor het Nieuwjaarsconcert op zondag 22 januari 2017 om 14 uur in Café de Valk te Wernhout.