Volg ons voor nieuwtjes en foto's

facebook instagram

Volgende show

Onderling Muziek Toernooi

maart
zondag
26
Onderling Muziek Toernooi (OMT)
Datum 26 maart 2023
Locatie Koutershof, Rijsbergen
12:30 - 17:30
De Koutershof
Gratis toegang

Nieuws

Ons YouTube kanaal

Wist je dat we ook een eigen YouTube kanaal hebben?
 
Wij zouden het heel leuk vinden als jullie ons daar ook willen volgen!

 
Klik op abonneren (gratis) om op de hoogte te blijven van onze activiteiten op YouTube.
 
 
 

Onderling Muziek Toernooi (OMT) 2023

De muziekverenigingen uit de gemeente, namelijk muziekvereniging Wernhout Vooruit (Wernhout), Fanfare St. Martinus (Achtmaal), Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak (Zundert), Accordeonvereniging Con Amore en Muziekvereniging St. Cecilia (Rijsbergen) houden op zondag 26 maart 2023 een muzikale ontmoeting.
Deze verenigingen komen jaarlijks bijeen voor een Onderling Muziek Toernooi, de verschillende onderdelen van de verenigingen spelen 3 verschillende muziekstukken. Deze stukken worden beoordeeld door een jury (als de vereniging dit wil). Hierbij worden er ook diverse prijzen verdeeld.
Dit evenement, is voor een ieder gratis toegankelijk om te komen kijken en luisteren. Kortom heb je zin een afwisselende middag vol muziek? Kom dan gezellig langs op 26 maart in Kouterhof te Rijsbergen. Je kunt op ieder moment komen kijken en luisteren. Tijd: 12.45-17.00 uur
 

Nieuwjaarsgroet 2021

 

Eigenlijk hadden we deze wensen graag 10 januari  tijdens een nieuwjaarsconcert in muzikale vorm willen brengen. Maar helaas, zoals de meeste activiteiten afgelopen jaar, gaat ook dit concert niet door.

Lees meer...

MAESTRO 2019

In navolging van het bekende TV-programma "Maestro" is het deze keer de beurt aan 5 bekende Zundertenaren om hun muzikale talenten te ontdekken. Gejureerd door een vakkundige jury dirigeren zij een orkestwerk met Con Amore, en na de pauze moeten de dirigenten leiding geven aan het orkest en het koor Unanime! 

Volg ons op Facebook, om de dirigenten te leren kennen!

Graag tot ziens op zaterdag 23 november in Gemeenschapshuis Wierenbosch.  

Gelukkig nieuwjaar

Accordeonvereniging Con Amore wenst u een gelukkig en muzikaal 2019…

En hoopt, u ook komend jaar weer welkom te mogen heten!

De leden kijken met veel plezier terug op het afgelopen jubileumjaar. 2018 stond in het teken van het 50-jarig jubileum van de vereniging. Deze mijlpaal werd door de leden gevierd met een gezamenlijk bezoek aan The Night of the Proms in Antwerpen. En vervolgens met het jubileumconcert waar u mogelijk te gast was. De spelers en dirigent hebben genoten van het concert, zij hebben met veel plezier opgetreden en zowel nieuwe muziek als ook de verzoeknummers van de jubilarissen ten gehore gebracht. Een extra compliment en dank aan het aandachtig luisterende publiek!

Normaal gesproken is het eerste optreden in het nieuwe jaar steeds het Nieuwjaarsconcert. In 2019 slaan wij dit concert een keer over. Dit omdat door het jubileumconcert en de feestdagen te weinig repetities gehouden konden worden, om een nieuw programma te kunnen presenteren.

Daarom wensen wij u via deze weg een gelukkig en muzikaal 2019!

En uiteraard hopen wij u bij een van onze volgende optredens weer te mogen begroeten. Con Amore neemt uiteraard deel aan het jaarlijkse OMT op 31 maart, geeft in juni twee concerten in de Willaert en het Rijserf, en als afsluiting van het jaar bent u welkom op onze tweejaarlijkse muziekavond.

 

Noteer alvast 23 november 2019 voor de Music Night met als thema: MAESTRO!
Laat u verrassen, welke gastdirigenten een poging doen om Con Amore te dirigeren, en welke vakkundige jury de muziek zal beoordelen…..

Con Amore viert 50ste verjardag

50 jaar...., toch wel een hele tijd.

“Ik weet nog goed dat ik als achtjarige begon met accordeon les bij Jan Evers. Onzeker of ik dat notenschrift wel zou kunnen leren en of ik het wel voor elkaar zou krijgen om dit ook nog met twee regels tegelijk te lezen én daarbij je handen ook nog verschillende dingen te laten doen, dat leek me toch wel moeilijk, dat accordeon spelen! Maar het lukte!” verteld één van de jubilarissen.

In 1968 groeide in Zundert de behoefte bij leerlingen accordeon om naast het reguliere muziekonderwijs ook samen te spelen in een orkest.
Op 30 oktober 1968 werd in het parochiehuis “De Schroef” te Zundert met ondersteuning van de accordeon verenigingen Sempre Crescendo uit St. Willibrord en Unique uit Rijsbergen Accordeonvereniging Con Amore opgericht. In 42 jaar vormde Jan Evers een mooi orkest, dat zich graag presenteerd op eigen concerten, op bezoek bij bevriende verenigingen en op concoursen. Sinds 2011 heeft Jan-Hubert Janssens het stokje overgenomen en zorgt voor de nodige frisse wind.

De volgende uitspraak over Con Amore lijkt dan ook meer dan ooit van toepassing: “Een orkest wat gehoord mag worden, met mensen die het al lang gezellig met elkaar hebben en muzikaal naar elkaar toe gegroeid zijn in hun streven om steeds een stapje hoger te komen, wat op al die jaren toch goed gelukt is!”

 

Op 1 december viert de vereniging zijn 50-jarig jubileum. U bent van harte welkom op de receptie om 19:00 en uiteraard zal het orkest u aansluitend trakteren op een afwisselend concert met een terugblik naar de afgelopen 50 jaar, maar ook de blik naar de toekomst. Want we hopen nog lang samen muziek te blijven maken.

Drummer gezocht!

Ben jij een allround slagwerker / drummer?

Wij zoeken versterking voor onze ritmesectie. Als slagwerker bij ons orkest is het fijn als je bladmuziek voor drums en klein slagwerk kunt lezen en spelen en natuurlijk veel plezier hebt in verschillende stylen muziek.

Heb je interesse, neem gerust contact met ons op, of kom een keer langs om te luisteren op dinsdag avond tussen 20:00 en 22:00 bij Café de Valk in Wernhout.

Novam Orkesten Festival

Volgens goed gebruik bij Con Amore doen we elke twee jaar mee met het landelijk Orkestenconcours. In 2016 is de NOVAM een nieuwe weg ingeslagen en daarmee is ook het concours vervangen door het Orkesten Festival – Nieuwe Stijl. Bij dit festival was geen indeling in divisies maar alle orkesten kregen een schriftelijk, positief opbouwend rapport, zonder punten. Tevens een mooie kans voor de vele orkesten om zich te presenteren en kennis te maken met andere verenigingen in het land.

Ook voor de leden van Con Amore was dit weer een mooie mijlpaal om naar toe te werken. Doordat je een beoordeling krijgt van een deskundige vakjury waren alle leden extra gemotiveerd om zich van zijn/haar beste kant te laten zien. Fris en monter werd daarom op 9 april j.l. al vroeg in de ochtend de bus geladen met accordeons, slagwerk en de nieuwe geluidsinstallatie.

Lees meer...

Con Amore speelt in Hoek van Holland

Accordeonvereniging Con Amore probeerde in het verleden steeds elke twee jaar deel te nemen aan het nationaal orkestenconcours van de accordeonbond. Helaas is dit concours al voor de tweede keer afgelast vanwege te weinig deelname. Als alternatief had de dirigent Jan-Hubert Janssens Con Amore dit jaar ingeschreven voor het Accordeonfestival in Hoek van Holland.

Lees meer...